Billede
Nihinlola (Lola) Ayanda, kommunikationskoordinator i Action Aid, Nigeria

Vi holder liv i de unges ild

Verden over brænder en ild i maven på unge mennesker. Et brændende ønske om at skabe varige, retfærdige forandringer. Vi ser det som vores fornemmeste opgave at holde den flamme i live – og støtte aktivister, sociale bevægelser, organisationer og netværk, så de kan bekæmpe undertrykkelse og vold.

Vejen til varig forandring

Grundlæggende tror vi på, at den rigtige vej til varig forandring er at organisere mennesker til i fællesskab at skabe forandring. Vi tror på, at mennesker, der er i klemme, skal have viden om deres rettigheder og sammen med ligesindede skal kæmpe for deres rettigheder. Sammen med mennesker verden over skubber vi på for politiske forandringer og sikrer adgang til fx skole, sundhedsklinikker og rent vand. Det arbejde kalder vi for rettighedsbaseret udvikling.

Unge og kvinder kan forandre verden

Vi arbejder primært med unge og kvinder verden over – og støtter dem i at skabe forandring.

Det er langsigtede indsatser, der ofte tager rigtig mange år at se effekten af. Fx kæmpede vi i årevis for at engagere unge i det demokratiske arbejde i Zambia. I 2021 lykkedes det, og antallet af unge, der deltog i Zambias demokratiske valg, steg markant. Vi har også opbygget et solidt og stærkt netværk af unge, engagerede aktivister, der med stor succes har sikret et mere demokratisk Gambia.   

I Danmark fokuserer vi på demokrati og aktivt medborgerskab via vores National Youth Programme

Højskoler verden over

Vi skaber forandring sammen med lokale organisationer.

Globale Platforme er et verdensomspændende netværk af højskoler i nogle af verdens fattigste lande. Her tilbyder vi kurser i menneskerettigheder, globalt medborgerskab, kampagnetilrettelæggelse, iværksætteri, frivillighed, kommunikation og sociale medier. På platformene står vi for kurser og kapacitetsopbygning, så organisationer og unge kan være med til skabe positive forandringer i deres samfund.

Etableringen af Globale Platforme er en del af Mellemfolkeligt Samvirkes strategi om at skabe et mere retfærdigt verdenssamfund ved at støtte fattige og udsattes rettigheder.

Vores humanitære arbejde

Med vores humanitære arbejde støtter vi mennesker, når katastrofen rammer.

Vi hjælper mennesker i nød efter katastrofer og kriser. Vi beskytter menneskers rettigheder og støtter de ramte samfund, så de er stærkere efter genopbygningen, end før katastrofen ramte. Vi støtter en lang række katastrofeområder verden over - og vi er altid klar til at rykke ud med hjælp, når der er brug for det.

Faglig rådgivning

Vi giver målrettet faglig sparring til lokale organisationer, sociale bevægelser og unge.

Det gør vi gennem vores rådgivere og inspiratorer, der sendes ud med programmet People4Change. Rådgivere og inspiratorer virker som mentorer for de unge, som kæmper for politiske forandringer. De arbejder, hvor de unge lever, så de er let tilgængelige i de unges hverdag. Vores rådgivere og inspiratorer kommer altid fra et andet sted end dér, hvor de arbejder. Ved at komme fra et andet område i samme land eller fra et helt andet land, kommer de med nye og andre perspektiver på, hvordan problemerne kan løses.

En global organisation

Vi er en del af ActionAid International, som arbejder i mere end 45 lande for en verden fri for fattigdom og uretfærdighed.

ActionAids hovedkontor ligger i Johannesburg i Sydafrika. Det gør os til den eneste store internationale udviklingsorganisation med hovedkontoret placeret i Afrika. Derudover har vi kontorer i Asien, Nord-, Syd og Centralamerika og Europa.

Bliv medlem

Meld dig ind i Mellemfolkeligt Samvirke, og bliv en del af kampen for en retfærdig og bæredygtig verden.


Vælg beløb
Dine oplysninger
Betaling
Vælg månedligt beløb
115
200
295
Minimumsbeløb er 25 DKK

Meld dig ind i Mellemfolkeligt Samvirke, og bliv en del af kampen for en retfærdig og bæredygtig verden.

I 79 år har vi kæmpet for fattige og udsatte mennesker verden over.

I dag er vi et fællesskab med over 20.000 medlemmer, der sammen kæmper for, at alle mennesker kan leve i frihed og værdighed.

 
Billede
Unge i Mellemøsten
Fotobyline
Foto: Jacob Dall